|
•
|
|
|
Aug 25, 2010 | 15:07 |
|
|
שלום אריק
האם יש מיכל שהוא פחות מ-200 ליטר?
האם המיכל יכול להיות מעל הקרקע?
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
| שאלה בנוגע למערכת חימצון מים אפורים
|
שמנון |
|
|
Jul 24, 2010 | 17:49 |
|
|
מה הסיבה שאתם משתמשים ב 6 אבני חמצן לאיוורור המיכל?
מניסיוני עם אקווריומים גדולים ניתן להשתמש באבן אחת.
האם יש צורך לנקות את האבנים שאתם מספקים? הם לא נסתמות אחרי כמה זמן?
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
| מערכת להשבת מים אפורים בבית קיים
|
drorfish |
|
|
Jun 09, 2010 | 14:09 |
|
|
שלום,
כיצד מתבצעת התקנת המערכת להשבת מים אפורים בבית קיים שבו אין הפרדה ממשית בין המים האפורים למים השחורים?
כיצד בא הדבר לידי ביטוי מבחינת עלויות?
תודה,
דרור
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 16, 2010 | 16:51 |
|
|
פשוט עושים הפרדה ומקווים שהסיפור אינו מורכב ולרוב הוא פשוט מדובר בלהרים מס' רצפות לבצע את ההפרדה ולרצף מחדש, בתים רבים עושים זאת והעלויות משתנות בהתאם לגודל העבודה אך לרוב מדובר ב1500 ש"ח לחדר אמבטיה את הכביסה בד"כ זה הרבה יותר פשוט.
מקווה שעזרתי
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 17, 2010 | 09:11 |
|
|
לכן, אני אאלץ להשקות את הדשא באמצעות מים שפירים.
אני מעוניין לשתול כ-50 מ"ר דשא (כ-5/10 מ') ואני בכל זאת מעוניין להטמין טפטפות כדי להשקות.
על איזה סדר גודל של סכומים מדובר? והאם אתה מבצע עבודות באיזור עמק יזרעאל?
תודה
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 22, 2010 | 16:47 |
|
|
שלום לך בחודשים האחרונים אנו משווקים ללקוחות שלנו ושל חברות אחרות ערכות קיט לטפטוף טמון, אמנם צריך לדעת לעשות זאת ולכן אנו מקבלים לידינו את התכנית הכללית של הדשא המיועד או הקיים, מבצעים תכנית השקיה עם מפרט טכני והוראות התקנה. מספקים את כל הציוד הנדרש לביצוע העבודה הכל מגיע עד אליך לביצוע עצמאי אנחנו גם מבצעים עבודה במידה ותהיה מעוניין בעלות של 40 שח למ"ר או לחלופין עלות מינימאלית של 2500 ש"ח הגבוה מבינהם. הרוב מעדיפים לעשות זאת לבד!!!
העלות לקיט 50 מ"ר 2200 ש"ח וכוללת 400 מ"א צינור טפטוף ייעודי סגול, 30 מ"א צינור 25 סגול ואת כל המחברים בינהם, מסנן טרפלן, ועוד שני מסננים לפני הטרפלן, קופסת מגופים, שני פורקי וואקום, שוטף טפטפות אוטומטי, ותכנית השקיה.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
| האם אפשר להתקין לבד את הטפטוף הטמון
|
שלומית |
|
|
May 19, 2010 | 23:45 |
|
|
שלום יש לי גינה אני רוצה לשתול דשא בטפטוף טמון האם אנחנו יכולים לעשות זאת לבד ומה צריכים לדעת
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
May 07, 2010 | 17:47 |
|
|
שבוע הספר העברי
שבוע הספר העברי 2010 מתקיים תחת הסיסמה "כולנו ילדים של הספרים" וכוללים מגוון אירועי חוויה ותרבות לקהל הצעיר. בין האירועים לילדים במהלך שבוע הספר: שעות סיפור, הצגות ותיאטרון בובות על פי ספרות מופת ישראלית לילדים ונוער, מתחמים תיאטרליים, מתחמי משחק ועוד.
ירידי " שבוע הספר העברי" נערכים בערים: ירושלים; חיפה; באר שבע; כפר סבא; ראשון לציון; רמת גן; חולון; פתח תקוה; נתניה; הרצליה; מודיעין ובישובים רבים נוספים לרבות ישובי עוטף עזה, שדרות ובגבול הצפון.
יריד שבוע הספר העברי בעיר שתל אביב יתקיים השנה בין התאריכים
2 ליוני 2010 לבין ה- 12 ליוני 2010. ימים א'-ה' בין השעות 18:00 עד 23:00,
יום שישי סגור. מוצאי שבת, מצאת השבת ועד 24:00. הכניסה חופשית.
קישור מצורף:
שבוע הספר בתל אביב
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
| שאלה לגבי מים מהמקלחות וכיורים בלבד
|
אורי ה |
|
|
Jan 01, 2010 | 16:24 |
|
|
יש לי בצד האחור של הבית אפשרול לאגור את מי המקלחת והכיורים בלבד
1 האים אפשר לאגור את המים ליותר מ 24 שעות ומה עלי להכין לצורך זה ?
2 האים המים הנ"ל מתאימים גם לחזור לניאגרה ?
3 מה האפשרות לבנות בריכת אגירה עלית עם דגי גמבוזיה הם יחיו במים הלה ?
4 אם יש עדיפות לסינון של המים דרך חצץ שהוא ?
ותודה מראוש
|
|
|
|
|
|
•
|
| מי אמבטיות מים אפורים לייט
|
arik |
|
|
Jan 03, 2010 | 10:38 |
|
|
אורי שלום ובכן לשאולתיך להלן כמה תשובות.
1. לא אוגרים את המים ליותר מ- 24 שעות ועל מנת לעשות זאת עליך לאגור את המים במיכל הקטן מהצריכה היומית שלך ככה תוודא שהמים יצאו כל יום לגינה. 2. מים אלו מתאימים לניאגרה אך מדובר בשיטה אחרת של התקנה או להעביר מיכל על הגג ומשם לנצל את לחץ הגרביטציה או להתקין משאבה עם איזי פרס שזהו מכשיר הנותן הוראה למשאבה לעבוד רק במידה ויש ירידת לחץ משמעותית אשמח להסביר עוד בטלפון. בריכת דגים ובכן לצורך זה כבר תאלץ לסנן את המים הרבה יותר יסודי, מיכל שיקוע, טיהור ביולוגי באמצעות צמחים ובקטריות והעברתם לבריכת דגים וזאת לאחר פחם פעיל וסנן UV עוד ברור כי את בריכת הדגים יש לתחזק ע"פ נוהלים ברורים: חמצון, תאורה צמחים ועוד....
ולשאלתך האחרונה כן מומלץ להעביר את המים גם סינון דרך טוף חרסינות פחם פעיל וצמחי נחל. כל אלו יבטיחו לך תחזוקה שולית מאד ומים מטוהרים יותר שמחתי לעזור שלך אריק
|
|
|
|
|
|
•
|
| יש אפשרות לרכוש דרכך את הסננים
|
אורי ה |
|
|
Jan 03, 2010 | 20:07 |
|
|
אני מבין שמנקזים את המים למיכל כאשר אפשר להישתמש בחלק העליון של המיכל 1 קוב קוביה
ולהמלא אותו בסננים טוף חרסינות פחם פעיל שאני מבין שצריך להחליף כל כמה זמן ,
אפשר לרכוש דרכך את הסננים ?
בכול אופן אני חושב לבנות מערכת שתעלה את המיים המסוננים למיכל בגג ואת השארית להשקייה
אני מעריך שיש לי יותר מי מקלחות ממה שצריך לניאגרות .
וקיימת מערכת טיפטוף בדשא ובצמחיה .
לגבי מערכת שמתנקזת כל יום אתה מתכוון לרוקן לגמרי את כל המיים או להלחליף את הקיימים
כאשר המיכל לא מתרוקן לגמרי ?
תודה
אורי
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Dec 02, 2009 | 22:55 |
|
|
שלום
קודם כל אני חייב לציין שהאתר מקצועי מאד ולמדתי המון אודות מים אפורים.
שנית, אני מתעניין בטפטוף טמון אצלי בגינה . יש לי בגינה מדשאה גדולה מושקת בממטרות
מה עושים עם מערכת ההשקיה הקיימת אם אני עושה טפטוף טמון? כמה זה יחסוך לי אם יש לי כ 150 מ"ר דשא?
האם יגרם נזק לדשא בעת ההטמנה?
תודה, ניר
|
|
|
|
|
|
•
|
| הדשא לא ינזק מטפטוף טמון!!
|
arik |
|
|
Dec 07, 2009 | 15:25 |
|
|
ניר שלום תודה רבה על הפירגון שמחים מאד שעזרנו לך, באלתך אתה מציין כי אתה מעוניין בשיטת השקייה לדשא בטפטוף טמון אך לא ציינת אם יש ברשותך מתקן מחזור מים אפורים או לא. אז בתשובתי אענה לשני המקרים. במידה ואתה מעוניין בשיטה זו במים שפירים אזי העניין פשוט וכדאי להפליא לדשא קיים יש מכונה ייעודית להטמנה מכונה זו גם חורצת טומנת ומכסה באותה עת כ- 12 עד 15 ס"מ מתחת לדשא. ואינה פוגעת בדשא כלל ובאחריות. אך יש כאלו העושים זאת באופן ידני ובמקרים רבים פוצעים את הדשא ולעתים ללא דרך חזרה. אך חשוב יותר הוא המפרט הטכני. טפטוף טמון אינו עניין לחובבנים לא כל גנן יודע את הנדרש ומבצע כהלכה, יש להתאים ראש מערכת ייעודי, ולמקם בשטח ברזי רחיצה ופורקי וואקום, יש לדעת חלוקה נכונה גם של הגבהים. אך היתרונות בשיטה זו מכסים על הכל חצי מצריכת המים המוכרת, השקייה אחידה ורציפה לכל שטחי הדשא, דישון תת קרקעי ועוד. במידה ויש ברשותך מתקן מים אפורים צריך לוודא כי מתקן זה יעמוד ברגישות של מים אפורים. המתקן לפי ניסיוני חייב להיות עם טיהור ביולוגי המפריד כל מוצקים או שומנים מהמים לחלוטין, ולחץ ההשקייה צריך להיות גבוה ז"א משאבה חזקה משום שאורך הצינורות על הקו מגיע למאות מטרים ולכן יש איבוד לחץ. במידה ויש ברשותך מערכות פשוטות כמו מיכל אגירה אחד או אלו ללא מיכל אגירה אני צופה בעית סתימות קשה עם השנים. עשה זאת בחוכמה ותהנה מדשא ירוק ירוק וללא עלות. שמחתי לעזור
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Dec 02, 2009 | 01:20 |
|
|
שלום רב,
אני מעוניין להזמין מערכת להשבת מים אפורים אך אני מאד חושש מנושא הריחות.
האם יש לכם פתרון ודאי לעניין זה? איזה שטח תופסת המערכת בחצר?ן
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Dec 03, 2009 | 18:05 |
|
|
אסף שלום החשש שלך בהחלט מוצדק רבים אלו המתקינים בעצמם מערכות מאולתרות, או מערכות שלא נתנו את הדעת מספיק לנושא הריחות. קצת על הריח, מים עומדים גם אם הם נקיים לחלוטין עם הזמן ייצרו ריח לא נעים ריח זה נוצר עקב פעילות בקטריאלית המתחילה ברגע שנגמר החמצן במים. וכמובן שהריח רק מחמיר. מה שניתן לעשות האחד להוסיף בקטריה חיונית וחיובית המנטרלת את הריחות ואף ניזונה משומנים ובוצה הקיימים במים. פתרון זה לרוב מוצלח אך מחייב הקמת מושבה פעילה של בקטריה זו וחיזוקה מעת לעת. ניתן כמובן לחמצן באופן קבוע את המים מתחתית המיכל. חמצון המים מוודא כי תמיד יהיה חמצן במים וכך הפעילות שמייצרת ריח לא תתחיל כלל. שילוב של שני הפתרונות הוא שילוב מנצח המבטיח נטרול מלא של הריחות. חשוב לציין כי אנו בטפטוף ירוק משתמשים בשתי השיטות במערכות שלנו ומתחייבים לנטרול מלא של הריחות. אתה תמיד יכול לפתור בעיה זו באופן עצמאי אם תחפוץ אך חשוב לזכור כי יש להשתמש בלחץ אוויר גבוה מאד כי כמות המים ופוטנציאל הריח שלהם גבוה ממים רגילים. עוד רווח לא מבוטל של תהליך החמצון הוא הימנעות ממים עומדים. חמצון המים מדמה זרימה וככה שהמים הנותרים במיכל לאחר ההשקיה תמיד מחלפים. מקווה שעזרנו ונשמח לעזור גם בעתיד
|
|
|
|
|
|
|
|
|